Hoffmannove priče - UŽIVO


Hoffmannove priče
IZVORNO IME:Les Contes DHoffmann LIVE
REDATELJ:Robert Carsen
ULOGE:Stefano Secco, Jane Archibald, Sophie Koch, Ana Maria Martinez, Franck Ferrari, Eric Huchet
ŽANR:opera
TRAJANJE FILMA:210 minuta
GODINA:2012
DRŽAVA:Francuska
POČETAK PRIKAZIVANJA:
19.09.2012
 Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.
HIGHLIGHTS:Glazba: Jacques Offenbach Orkestar: Paris Opera Orchestra
SADRŽAJ FILMA:Hoffmanove priče, romantična i fantastična opera, ujedno i najslavnije Offenbachovo djelo, nisu samo duhovna preslika Offenbacha, već autoportret njega kao čovjeka i umjetnika.
Hoffmann, mladi pjesnik i student iz Nürnberga, nema sreće u ljubavi. Upravo ga je napustila njegova posljednja djevojka Stella koju nesretni Hoffmann čeznutljivo promatra u njenom nastupu u kazalištu. No, Stella nije jedina Hoffmannova nesretna ljubav. Kada se u pauzi Stelline maestralne izvedbe zatekne u mjesnoj gostionici, Hoffmann svojim poznanicima, među kojima je i njegov vjerni prijatelj Nicklaus, ali i dugogodišnji suparnik Lindorf, počne pričati tko mu je sve u životu slomio srce. Bijaše to prvo dražesna Olympia, mehanička lutka doktora Coppeliusa u prirodnoj veličini. Nakon Olympije, Hoffmann se zaljubio u prelijepu kurtizanu iz Venecije Giuliettu, da bi ga na posljetku očarala mlada operna pjevačica Antonia.
Hoffmanove priče podsjećaju na jedinstveni parfem, u jednom trenutku bizaran ali i vizionarski, a u drugom senzualan ali i morbidan. Budnost, ushićenje, karakterno izraženi likovi, romantična glazba, ovu operu čine pravim remek djelom u svakom pogledu
 
Foto i videogalerija