Baba u Naftalanu / Melem na rane / Bez lica / Mila

 
IZVORNO IME: Naftalan / Balm on the Wounds / Faceless / Mila
REDATELJ: Ljubica Kotromanović / Anton Mezulić / David Lušičić / Karlo Vorih  |  ŽANR: dokumentarni
TRAJANJE FILMA: 96 minuta  |  DRŽAVA: Hrvatska  |  PLAKAT FILMA

SADRŽAJ FILMA:
BABA U NAFTALANU

Baka redateljice kratko se liječi od psorijaze u specijalnoj bolnici Naftalan. Dok nestrpljivo čeka na muža koji će po nju doći i povesti je kući, dani joj prolaze u istoj rutini: naftalanske kupke, vježbe u bazenu, mjerenje tlaka.


MELEM NA RANE

Dino i Zorana su bračni par. I premda su kao pojedinci krhke osobe s traumatičnim iskustvima, oni čine uravnoteženu cjelinu te se međusobno uče kako zaliječiti rane. Melem na rane prikazuje kako ovaj osebujan par zajednički pronalazi snagu kojom se odupiru teretu njihova djetinjstva.


BEZ LICA

Ovaj kratkometražni esejistički dokumentarac tematizira postavljanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, Franji Tuđmanu, u Zagrebu. S jedne strane prikazuje trenutak neposredno prije svečanog otkrivanja, dok širi kritički društveni kontekst uspostavlja uz pomoć arhivskih snimki iz vremena od nekoliko dana prije otkrivanja spomenika javnosti, kada  je spomenik još bio zamotan u debeli sloj najlona. Pratimo prosvjede i sukobe te postavljanje policijske straže koja ovaj komad skulpture štiti od ljudskog prisustva.


MILA

Nakon neuspješnog školovanja Mila odlazi s majkom u Stuttgart kako bi se zaposlila i okrenula novu stranicu u života. Film nas uvodi u Milin život, a njezina su svjedočanstva puna refleksija na prošlost, nesretne veze i obiteljske probleme.


Foto i videogalerija