Cyranorating

 
IZVORNO IME: Cyrano
REDATELJ: Joe Wright  |  ŽANR: drama
ULOGE: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Bashir Salahuddin, Ben Mendelsohn
TRAJANJE FILMA: 124 min  |  GODINA: 2022  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 03.03.2022

SADRŽAJ FILMA:
Cyrano je bezvremenska priča Joea Wrighta, nagrađivanog redatalja (Ponos i predrasude, 2005.), o ljubavnom trokutu uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Bazirana je na kazališnoj predstavi s kraja 19. stoljeća o Cyranu de Bergeracu (Peter Dinklage), francuskom pjesniku koji je živio i stvarao u 17. stoljeću.

Cyrano je čovjek ispred svog vremena, koji zadivljuje igrom riječi na verbalnom natjecanju i briljantnim mačevanjem u dvoboju. Nesiguran u svoj fizički izgled, Cyrano je uvjeren kako nije dostojan ljubavi odane prijateljice, blistave Roxanne (Haley Bennett). Cyrano tek treba izjaviti svoje osjećaje prema Roxanne, a ona se na prvi pogled zaljubljuje u Christiana (Kelvin Harrison, Jr.).

Film ilustrira nekoliko tema – moć jezika, prevaru te kompleksnost odnosa u ljubavnom trokutu i unutarnju borbu u kojem se sučeljavaju vanjski izgled i unutarnja vrijednost. Po riječima redatelja Wrighta, film govori o tome “koliko se često ne uspijevamo povezati s drugima iz straha o tome kako će nas percipirati”.


Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Pritisni play i voli ponovo
Elvis
Baci se na pod
Priča o mojoj ženi
Poslije svega: Zauvijek sretni
Belfast