Digitalizacija u CineStaru

 RealD 3D u multipleksima CineStar – toliko stvaran da je nestvaran!

RealD je predvodnik 3D tehnologije i najrašireniji svjetski 3D sustav. U potpunosti je digitaliziran tako da se pomoću njega doživljava zapanjujuće realistično  i osvajajuće iskustvo. Za razliku od davnih dana i početaka 3D-a obilježenih naočalama od papira, RealD naočale izgledaju poput sunčanih, dizajnirane su da ugodno pristaju licu, mogu se jednostavno nositi i preko dioptrijskih naočala, te su ekološki u potpunosti prihvatljive. RealD 3D predstavlja novu generaciju zabave, s jasnom i potpuno realnom slikom, toliko živopisnom da imate osjećaj kako ste zakoračili u film. RealD 3D dodaje dubinu i  stavlja vas u samo srce akcije, bez obzira putujete li neotkrivenim krajolicima ili se izmičete raznim objektima koji odjednom putuju dvoranom oko vas.
Svako oko vidi malo drugačiju sliku, a naš mozak ih spaja u jednu savršenu. Razlika u slikama pomaže mozgu da određuje dubinu i udaljenost. RealD koristi te karakteristike ljudske percepcije kako bi stvorio 3D sliku. Tijekom snimanja, posebne 3D kamere snimaju dvije slike, simultano s različitim perspektivama lijevog i desnog oka.  S najnovijom patentiranom  tehnologijom koju koriste vrhunski znanstvenici i istraživači, RealD sustav transformira digitalni projektor u savršeni medij za 3D filmove, osiguravajući točno poklapanje slike lijevog i desnog oka. Slika se projicira na platno i mi vidimo savršeno svijetlu i živopisnu 3D sliku.
eXtreme iskustvo u CineStaru budućnost je filmske zabave!
 
eXtreme

predstavlja ekskluzivan CineStar standard za ljubitelje uzbuđenja i posebnog filmskog doživljaja.  Audio-vizualno iskustvo gledanja najvećih blockbuster filmova u našim eXtreme dvoranama će u vama zasigurno potaknuti lučenje adrenalina i val uzbuđenja koji ga prati. Riječ je o dosad tehnički najbolje opremljenim kino dvoranama multipleksa CineStar, tvz. ultimativnim kino dvoranama koje se od regularnih razlikuju po kristalno čistoj slici koju omogućuju posebni digitalni projektori najnovije generacije, laserski preciznom zvuku te srebrnim gigantskim specijalno dizajniranim filmskim platnima. Ako ovome dodamo još i Real D 3D XL, uz najmodernije polarizirane 3D naočale, tada možemo govoriti o potpuno novoj dimenziji koja će gledatelja u CineStaru odvesti na uistinu posebno filmsko putovanje. eXtreme u CineStaru nećete tako lako zaboraviti!
U eXtreme dvoranama se slika projicira iz najmodernijeg Barco DP2K-32B projektora koji je zaslužio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu a slika se projicira na najvećim platnima koja su premazana srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku. Budući je za gledanje filma u eXtreme dvorani zvuk od iznimne važnosti, sve eXtreme dvorane imaju i najmoderniji JBL zvučni sustav na svijetu.
 
 
IMAX – ultimativni doživljaj na srebrnom platnu! Uronite u čarobni svijet filma: najveća slika, najbolji zvuk, neponovljivi 3D.
 
Ako se sjetimo vremena kada je James Cameron počeo snimati filmove za IMAX, kako je tekao razvoj tehnologije, kakvi znanstvenici i veliki umovi stoje iza cijele priče, te kako je IMAX inspirirao mnoge dok su bili još djeca i promijenio i usmjerio im živote u pravcu znanosti i istraživanja, nismo ni mogli zamisliti da bi to mogla postati naša svakodnevnica. Najbolja tehnička dostignuća svjetske kinematografije dostupna su svakom ljubitelju premium užitka u najboljoj slici, zvuku i 3D specijalnim efektima.
Prva IMAX dvorana u regiji ima ukupni kapacitet od 493 sjedala. Gigantsko IMAX platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku, a njegove dimenzije su 24,3 x 13,7 metara, odnosno 333 kvadrata, te veličinom ulazi među tri najveća u Europi. Kako bi se postigao i potpuni zvučni efekt, platno je perforirano tisućama malih rupica kako bi propuštalo zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega. Posebno dizajnirana dvorana opremljena je s dva IMAX digitalna projektora najnovije generacije koji istovremeno projeciraju sliku na platno. Oni omogućuju iznimno visoku rezoluciju – do 8 puta više razlučivosti slike – i time daleko nadmašuju bilo koji drugi postojeći projekcijski sustav. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, uz najmodernije polarizirane 3D naočale, tada možemo govoriti o potpuno novoj dimenziji koja gledateljima omogućava uistinu posebno filmsko putovanje. IMAX dvorana ima najmoderniji zvučni sustav na svijetu, a stadionski raspored sjedala pod kutom od 45 stupnjeva, uz kristalno jasnu sliku, omogućuje našim gledateljima ne samo da uživaju u filmu, već i da svim svojim osjetilima budu dio istoga. Svakodnevna kalibracija slike IMAX projektora i snažnog zvučnog sistema kojim isti raspolaže osigurava gledateljima kvalitetu prikaza filmova na visokoj razini.
 
3530