IZVORNO IME: Aida
REDATELJ: Gale Edwards  |  ŽANR: opera
ULOGE: Andy Morton, Kate Gaul, Latonia Moore, Walter Fraccaro, Milijana Nikolic, Michael Honeyman, David Parkin, Gennadi Dubinsky, Eva Kong, Benjamin Rasheed
TRAJANJE FILMA: 130 minuta  |  GODINA: 2015  |  DRŽAVA: Australija  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 15.09.2015
NAPOMENA:Film se prikazuje sa pauzom od 15 minuta

SADRŽAJ FILMA:
Verdijeva Aida jedna je od najizvođenijih opera u cijelom svjetskom opernom repertoaru. Praizvedba ove opere smješta nas u Kairo i 1871 god. od kada je Aida postala veliki svjetski naslov. Radnja Aide isprepletena je političkim intrigama, ljubavlju, izdajom, strašću i osvetom te je generacijama uspješno osvajala publiku. Priča o ljubavi etiopske princeze Aide i egipatskog zapovjednika Rademesa koja je jača od same smrti prožeta je modernom alegorijom o nacionalizmu, ratom i mržnjom prema neprijatelju. Impoznatna pozornica smještena je Sydneyskoj luci i zaista ne može biti spektakularnija. Više od 700 osoba bilo je uključeno u cijeli projekt postavljanja opere te izgranje pozornice s pogledom na poznatu zradu Sydney Opere.
Grandiozne scene, napete ritmove, prekrasne arije i romantične duete vjerno slijedi i vrlo egzotična glazba koja glavne likove prati u smrt gdje zauvijek ostaju ujedinjeni u ljubavi.

ZAŠTO MORATE POGLEDATI OVAJ FILM?
Nevjerojatna scenografija, fantastična glazba i glumačka ekipa jamstvo su za projekciju opere koju nikad nećete zaboraviti i koje ćete se rado prisjećati.
Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Orašar