Vragolasta djevojka - UŽIVO


Vragolasta djevojka
 
IZVORNO IME: La fille mal gardee
ŽANR: balet
TRAJANJE FILMA: 135 minuta  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 05.05.2015
HIGHLIGHTS: Balet u 2 čina Skladatelj: Ferdinand Herold Koreograf: Frederick Ashton Prijenos uživo iz Royal Opera House London

SADRŽAJ FILMA:
Posljedni balet Fredericka Ashtona jedan je od njegovih najveselijih kreacija, inspiriran njegovom ljubavi prema seoskom kraju Suffolka. Temeljen je na francuskom baletu iz 1828. godine a glazbu je prilagodio John Lanchbery na osnovu originala Ferdinad Hérolda. Vragolasta djevojka postigla je veliki uspjeh na dan svoje premijere 1960. godine i do danas je ostala veliki favorit u repertoaru Royal Balleta. Prijevod nalosva na engleski jezik znači doslovno „Tvrdoglava kći“.
Vragolasta djevojka uključuje Ashtonovu najzahtjevniju koreografiju – mladolika strast Lise i njezina ljubavnika Colasa, izražena je serijom energičnih pas de deux. Balet je obogaćen humorom, ali i vrtlozima kokoši koje plešu, mrzovoljnim stražarima i bedastim udvaračima. Ashton je u plesnu koreografiju uključio elemente nacionalnog plesa što je balet, unatoč naslovu, učinilo izrazito engleskim djelom.

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Orašar