IZVORNO IME: Zvizdan
REDATELJ: Dalibor Matanić  |  ŽANR: drama
ULOGE: Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković
TRAJANJE FILMA: 123 minuta  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 18.09.2015
Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

SADRŽAJ FILMA:
Zvizdan govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.
Prva je ljubavna priča smještena u 1991. godinu – predratna previranja, prve barikade i napetost koja među selima doseže vrhunac, nisu dobro okruženje ni za kakvu ljubav, a kamoli za dvoje mladih iz dvaju susjednih sela. Deset godina kasnije, rat je već gotov, ali ne i zaboravljen – ožiljci još nisu zacijelili i naši se protagonisti moraju suočiti s njima. Treća priča smještena je u 2011. godinu – ni zla, ni napetosti, ni sumnje nisu nestale, ali čini se da je vrijeme za novi početak.

ZAŠTO MORATE POGLEDATI OVAJ FILM?
Zvizdan je Matanićev trijumf koji je već pokorio publiku na filmskim festivalima i osvojio brojne nagrade. Pogledajte i saznajte zašto je baš Zvizdan ostvario povijesni uspjeh u Cannesu, zašto je baš on apsolutni pobjednik Velike Zlatne Arene i hrvatski predstavnik za nagradu Oscar. Zvizdan je film koji se definitivno ne propušta pogledati u kinima.
Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
1917
Nož u leđa
Prevarantice s Wall Streeta
Zvijezda je rođena
Ubojice s razglednice
Tesla