O NAMA

O CINESTARU
 
Povijest
 
CineStar grupa svoje početke bilježi još davne 1948. godine, kada je tvrtka Kieft & Kieft Filmtheater GmbH otvorila svoje prvo klasično kino u Lübecku u Njemačkoj. Nakon više od četiri desetljeća rada, 1993. godine otvaraju svoj prvo CineStar multipleks kino u Njemačkoj i započinju sa širenjem po cijeloj Europi. Nekad mala obiteljska tvrtka Kieft & Kieft je danas dio CineStar grupe – s više od 100 multipleksa u više europskih zemalja.
 
CineStar Hrvatska
 
Zajedničkim ulaganjem najvećeg njemačkog kinoprikazivača, tvrtke Kieft & Kieft te Blitz film i video distribucije, vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavija, 2003. godine je osnovana tvrtka Blitz-CineStar koja otvara prvo i najveće multipleks kino u Hrvatskoj – CineStar Zagreb. Danas je CineStar lanac u Hrvatskoj rasprostranjen u 10 gradova (4x u Zagrebu, Rijeka, Zadar, Šibenik, 2x u Splitu, Osijek, Varaždin, Dubrovnik, Slavonski Brod i Vukovar), odnosno na 14 lokacija.
 
CineStar – najveći i vodeći kinoprikazivač u regiji
 
Blitz-CineStar započinje svoje širenje izvan granica Hrvatske 2012. godine, otvaranjem CineStar multipleks kina u Bosni i Hercegovini, i to u gradu Mostaru. Slijedi otvaranje CineStara i u Bihaću 2014. godine te Tuzli 2016. godine.
Kaptol Boutique Cinema 2017. godine konkretan je odgovor na potrebe pravih filmofila koji od kina traže više nego što nude klasični multipleksi.
 
Danas, CineStar grupa u regiji (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija) ubraja 20 CineStar multipleks kina, 129 kino dvorana, preko 20.000 sjedala, što s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini CineStar najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji.
 
Osim toga, među najbolje svjetske kino operatere svrstava ga i opremljenost dvorana najsuvremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju. Multipleksi CineStar potpuno su digitalizirana kina.
Kaptol Boutique Cinema je i prvo kino u regiji u potpunosti opremljeno laserskim projektorima tvrtke Barco - vodeće tvrtke u tom segmentu.

 
Naša vizija…
 
Biti najbolji i najveći kino lanac u regiji koji će biti standard i mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja - posjetiteljima prvi izbor za kino, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija.

Naša misija…
 
Pružiti svakom posjetitelju najbolju vrijednost za novac kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo te omogućiti uvijek najbolji i najveći izbor filmova, u tehnološki superiornim dvoranama te najudobnijim sjedalima, uvijek konstantnu kvalitetu kina s pet zvjezdica. Vrijednosti na kojima temeljimo naš dugogodišnji uspjeh su kvaliteta, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših posjetitelja.
 
Nagrade i priznanja
 
Blitz-CineStar kreira i kontinuirano razvija visokokvalitetan CineStar brend: 2008., 2010., 2011. i 2015.,2017. CineStar dobiva titulu Superbrands. Godine 2009. CineStar brend potrošači izabiru među 30 najboljih brendova visokog potrošačkog povjerenja te nedavno pristiglo priznanje za 2011. te 2016.  Best Buy Award kojim su hrvatski građani rangirali kina CineStar na prvo mjesto u kategoriji zabave s najboljim omjerom kvalitete i cijene! Blitz-CineStar prikazuje najnovije filmove vodećih svjetskih studija, te uvodi nove tehnologije i ponudu koja nudi održivu profitabilnost i rast. 2016.godine CineStar stiče status Superbrands Exclusive u čemu još jednom potvrđuje svoju izvrsnost.
 
Obožavamo film...i baš zato smo kina s pet zvjezdica
3530