Platno i zvučni sustav

Nova 12-kanalna zvučna tehnolgija

Dimenzije IMAX® platna u CineStaru Arena su 24,3 x 13,7 metara (333m2) što ga čini uvjerljivo najvećim filmskim platnom od svih drugih multipleksa u Hrvatskoj, te jednim od većih digitalnih platna u Europi. Platno je premazano srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku.Platno u IMAX Diners Club dvorani

IMAX sustav podešava se kalibracijom koja omogućava sustavu da postigne apsolutno savršen skald između slike, zvuka i svjetla. Kristalno čista slika, laserski precizan digitalni zvuk, najoštriji 3D elementi su savršenog doživljaja filma koji se može iskusiti samo u IMAX formatu! IIMAX tehnologija kombinira različite tehnološke inovacije: specijalne kamere i projektore, specijalna divovska platna, ali i specijalnu zvučnu najnoviju 12 kanalnu tehnologiju. Inovativna audio tehnologija omogućava da slušajući doživite i vidite snagu IMAX-a. Svaki detalj dizajniran je na najvišoj mogućoj razini kako bi zadovoljio sva očekivanja.
 
IMAX Diners Club dvorana CineStara Arena ima najmoderniji zvučni sustav na svijetu što omogućuje našim gledateljima ne samo da uživaju u filmu, već i da svim svojim osjetilima budu dio istoga. Kako bi se postigao potpuni zvučni efekt, platno je perforirano tisućama malih rupica kako bi propuštalo zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega. Najnovijim tehnološkim upgradeom u IMAX Diners Club dvoranu ugrađena je nova 12-kanalna tehnologija zvuka. Ista uključuje nove bočne i stropne kanale/zvučnike kako bi se pružio veći dinamički raspon i preciznost vrhunskog zvuka odnosno zvuk koji možete osjetiti u punoj snazi. Nova zvučna 12 kanalna tehnologija, pruža još veću snagu i preciznost za vrhunsko audio uranjanje. Zvuk je nadograđen na 12 diskretnih kanala plus sub-bass, koji će poboljšati sposobnost sustava da pozicionira zvukove oko publike i dodatno osigura da je svako sjedalo najbolje u IMAX Diners Club dvorani.