Platno i zvučni sustav

Dimenzije IMAX® platna u CineStaru Arena su 24,3 x 13,7 metara (333m2) što ga čini uvjerljivo najvećim filmskim platnom od svih drugih multipleksa u Hrvatskoj, te jednim od većih digitalnih platna u Europi. Platno je premazano srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku.Platno u IMAX dvorani

IMAX sustav podešava se kalibracijom koja omogućava sustavu da postigne apsolutno savršen skald između slike, zvuka i svjetla. Kristalno čista slika, laserski precizan digitalni zvuk, najoštriji 3D elementi su savršenog doživljaja filma koji se može iskusiti samo u IMAX kinu! Inovativna audio tehnologija omogućava da slušajući doživite i vidite snagu IMAX-a. Svaki detalj dizajniran je na najvišoj mogućoj razini kako bi zadovoljio sva očekivanja.
 
IMAX dvorana CineStara Arena ima najmoderniji zvučni sustav na svijetu što omogućuje našim gledateljima ne samo da uživaju u filmu, već i da svim svojim osjetilima budu dio istoga. Kako bi se postigao potpuni zvučni efekt, platno je perforirano tisućama malih rupica kako bi propuštalo zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega. Zvučni je sustav posebno dizajniran prema konstrukciji dvorane sa 6 audio kanala ukupne snage 12.000 Watta.