Transformers 3D IMAX

 Jeste li znali da su glavne akcijske scene u filmu Transformers: Doba izumiranja snimane digitalnom IMAX 3D kamerom? 
Upoznajte se s detaljima koji će vas uvjeriti da ovaj film morate, baš morate pogledati u IMAX-u! 


KRATAK OPIS I ČESTA PITANJA VEZANA UZ DIGITALNU KAMERU IMAX® 3D

ZA TRANSFORMERS: DOBA IZUMIRANJA
 
Kratak opis:
  • IMAX® je razvio prvu potpuno integriranu 65-milimetarsku 4K digitalnu 3D kameru za snimanje velikih formata.
  • Digitalna kamera IMAX® 3D snima sjajne sliku zadivljujuće kvalitete, a kamera je manja, lakša i jednostavnija za upotrebu od svih drugih 3D sustava digitalnih kamera na tržištu.
  • Digitalna kamera IMAX® 3D prava je 4K stereo kamera. To znači da se snimke i za lijevo i za desno oko snimaju u punoj 4K rezoluciji.
  • Transformers: Doba izumiranja prvi je cjelovečernji film za koji je korištena nova digitalna kamera IMAX®3D.
  • Ekskluzivno u kinima IMAX®, scene snimljene digitalnom kamerom IMAX® 3D prikazivat će se u omjeru 1,9:1 što će ljubiteljima filma omogućiti 26 % više slike od one koja se nudi u standardnim kinima i tako ponuditi stvarno uranjanje u doživljaj IMAX® 3D.
  • Produkcijski tim filma Transformers: Doba izumiranja uspio je glavne scene akcije u filmu, uključujući scene potjera i snimke iz helikoptera, snimiti u 3D slici visoke rezolucije na način koji je ranije bio nezamisliv zahvaljujući kompaktnoj veličini nove kamere.

 
Česta pitanja:
 
Zašto bi ljubitelji filma trebali doživjeti film Transformers: Doba izumiranja u IMAX® 3D prikazu?
Redatelj Michael Bay snimio je nekoliko glavnih scena akcije u filmu Transformers: Doba izumiranja novom digitalnom kamerom visoke rezolucije IMAX® 3D da bi posjetitelje u kinu stavio usred akcije s Autobotima kao nikada prije. Ekskluzivno u kinima IMAX®, scene snimljene digitalnom kamerom IMAX® 3D proširit će se i ispuniti veći dio zaslona IMAX® te posjetiteljima ponuditi veći prikaz, kvalitetu slike koja oduzima dah i zemljotresni 3D za potpuno uranjanje u doživljaj.
 
Što je jedinstveno na novoj digitalnoj kameri IMAX® 3D?
Kao dio IMAX®-ove posvećenosti inovaciji i želje da filmskim autorima ponudi tehnologiju najviše kvalitete, IMAX® je razvio prvu potpuno integriranu 65-milimetarsku 4K digitalnu 3D kameru za snimanje velikih formata.
 
Digitalna kamera IMAX® 3D snima sliku sjajne zadivljujuće kvalitete i više je nego upola lakša od svih drugih 3D sustava digitalnih kamera na tržištu. Digitalna kamera IMAX® 3D redateljima poput Michaela Baya nudi svestranost kakvu su do sada mogle ponuditi samo 2D digitalne kamere. U filmu Transformers: Doba izumiranja produkcijski tim uspio je glavne scene potjera i snimke iz helikoptera snimiti u 3D slici visoke rezolucije na način koji je ranije bio nezamisliv.
 

Ekskluzivno u kinima IMAX®, scene snimljene ovom kamerom proširit će se i ispuniti veći dio zaslona IMAX® neviđenom oštrinom, jasnoćom, bojom i 3D prikazom za potpuno uranjanje u doživljaj.

 
Koja je rezolucija digitalne kamere IMAX® 3D?
Digitalna kamera IMAX® 3D prava je 4K stereo kamera. To znači da se snimke i za lijevo i za desno oko snimaju u punoj 4K rezoluciji.
 
Kakva je digitalna kamera IMAX® 3D u usporedbi s filmskim kamerama IMAX® 2D i 3D? 
Više od 40 godina filmske 15perf/65-milimetarske kamere IMAX® su kamere s najvišom rezolucijom na svijetu i daju 10 x veću rezoluciju od 35-milimetarske trake.
 
IMAX® je proizveo digitalnu kameru IMAX® 3D kao dodatno sredstvo za 2D i 3D sustave IMAX® filmskih kamera, kao i za druge tehnologije koje filmski autori koriste. Filmski autori koriste nekoliko vrsta kamera na setovima za različite vrste scena pa im je IMAX® želio ponuditi pravi alat za pravi posao da bi im pomogli ostvariti njihovu kreativnu viziju.
 
Kako digitalna tehnologija brzo napreduje, filmske 15perf/65mm kamere IMAX® i dalje čine zlatni standard u industriji u pogledu rezolucije, a očekuje se da će tako biti još dugo. Zbog toga IMAX® nastavlja razvijati nove kamere da bi ispunio zahtjeve koje postavljaju glavni holivudski autori današnjice.
 
Kako IMAX® prikazuje filmove u većem omjeru?
Tehnički termin za proporcionalni odnos između širine i visine slike je omjer. Većina filmova danas prikazuje se u omjeru koji se zove CinemaScope (2,40:1). Kada se film prikazuje u omjeru CinemaScope, često se reže i prikazuje samo dio slike snimljene filmskom kamerom. Zbog toga su mnoge uobičajene scene vrlo široke, ali ne osobito visoke - kao da gledate svijet kroz uzak otvor.
 
IMAX® filmskim autorima daje mogućnost korištenja proširenog omjera za prikazivanje filma u kinu IMAX® tako da mogu koristiti puno više od originalno snimljene slike, čak i tijekom produkcije snimanjem kamerom IMAX® ekstremno visoke rezolucije ili štiteći veći dio slike tijekom postprodukcije.
 
Ekskluzivno u kinima IMAX® scene filma Transformers: Doba izumiranja snimljene digitalnom kamerom IMAX® 3D prikazivat će se u omjeru 1,9:1 što će ljubiteljima filma omogućiti 26 % više slike od one koja se nudi u standardnim kinima i tako ponuditi stvarno uranjanje u doživljaj IMAX® 3D.
 
 
Michael Bay na setu filma IMAX digitalna 3D kamera